top of page

TEVÉKENYSÉGEK

Az Egyenlő Esélyekért!

Lakhatás

Intézményi elhelyezés fogyatékos emberek részére.

Nappali ellátás

Személyre szabott foglalkozások és csoportos programok.

Egészségügyi ellátás

Egészségmegőrző és betegellátó szolgáltatás.

Felnőttképzés

Felnőttképzés a TÁPIOLAND Központban.

Szabadidős programok

Heti rendszerességű és változatos időszakos programok.

EGYENLŐ ESÉLYEKÉRT ALAPÍTVÁNY

Lakhatás

Az Egyenlő esélyekért! Alapítvány 2000 decemberétől biztosít intézményi elhelyezést fogyatékos személyek részére. A bentlakó személyek egyéni igényeik szerinti ellátásban, támogatásban részesülnek. Az intézményben élő személyek állapotuktól függetlenül lakóegységekben élnek, ahol mindenkinek saját szobája, fürdőszobája van. A saját életterét mindenki önállóan, családja segítségével alakíthatja, ahol lehetősége van a felnőtt szerepek elsajátítására, házimunkára, a szabadidő hasznos eltöltésére. A támogatott lakhatás formája teszi lehetővé a komplex szükségletfelmérés alapján történő személyre szabott ellátást.

A bentlakó személyek jelentős része napközben az Összefogás az Egyenlő esélyekért Nonprofit Közhasznú Kft-nél dolgozik. Szabadidejükben pedig az Alapítvány által szervezett foglalkozásokon, programokon vesznek részt.

Lakhatás Csömörön

Az Alapítvány az alábbi szervezeti egységekben nyújt fogyatékos személyek részére tartós bentlakásra lehetőséget:

Lakhatás

Tibor Háza

2141 Csömör, Viola u. 14.

2010. április 9-én került átadásra az Essl Alapítvány támogatásából épült „Tibor Háza”, amely 4 szinten, összesen 35 fő fogyatékos személy részére biztosít lakhatási lehetőséget. Minden emeleten van közösségi tér – nappali, étkező, konyha -, ahol a szolgáltatást igénybe vevő személyek együtt főznek, étkeznek, tévéznek stb. Minden lakó fürdőszobával felszerelt lakrészben él.

Ibolya Ház

2141 Csömör, Ibolya utca 13.

Az Ibolya Házban 8 fő fogyatékos személy lakik. A házban közös nappali, konyha, étkező van, az egyszemélyes lakóegységek fürdőszobásak.

Family Ház

1165 Budapest, Veres Péter út 141.

A Family Ház 8 fő számára biztosít támogatott lakhatást, egy kétszintes, kertes családiházban.

Integrált társasház

A társasház épületében 15 család saját tulajdonú lakásban él. A lakásokban önállóan laknak fogyatékos személyek, vagy olyan családok, akik felnőttkorú fogyatékos gyermekeikkel élnek együtt. A lakók szükségleteiknek megfelelően vehetnek igénybe szolgáltatásokat az Alapítványtól, illetve 24 órás felügyelet áll rendelkezésre a társasházban kialakított 16. lakásban lakó segítő részéről.

Fogyatékos személyek ápoló-gondozó otthona

Az Alapítvány ápoló-gondozó otthona 68 fő részre, összesen 5 épületben biztosít lakhatást. Kérdésével kérjük, forduljon Bátovszky Gábor intézményvezetőhöz az alábbi elérhetőségeken vagy küldje el jelentkezését a Jelentkezés menüpont alatt.

Bátovszky Gábor Intézményvezető
mobil: +36 30 011 8628

Tápióland

A dán Velux Alapítványok támogatásával jött létre, az Alapítvány tápióbicskei részlege, mely 24 fogyatékos személy részére nyújt majd lakhatást (támogatott lakhatás, rehabilitációs célú otthon), képzési lehetőséget, munkavállalást, munkatapasztalatot, lehetőséget az önrendelkező, önellátó életre. Tápióbicskére az Alapítvány a gyermekvédelmi szakellátásban felnőtt fogyatékos személyek jelentkezését várja.

Kérdő Bernadett Intézményvezető
mobil: +36 30 320 3993
E-mail: tapioland@egyenloeselyekert.hu

Nappali ellátás

Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig: 7-18 óráig
Szombaton 8-14 óráig

Az Egyenlő esélyekért! Alapítvány 2005 áprilisa óta működteti az 50 férőhelyes nappali ellátását. Az ellátást igénybe vevő személyek különböző csoportokban, napi 7 órában vesznek részt a foglalkozásokon, az egyéni és csoportos fejlesztéseken.
Az egyéni foglalkozások személyre szabottak, ennek megfelelően különböző hosszúságúak és témájúak.
A csoportos foglalkozások között olyanok szerepelnek, mint vers-, novella felolvasás, zenehallgatás, társasjátékozás, kirándulások, nyaralások, az aktuális ünnepekre való készülés és még számos egyéb fejlesztő jellegű foglalkozás.

A nappali ellátás egyrészről a fogyatékos személy fejlesztését segíti, másrészről néhány órára tehermentesíti a családokat, így a szülők is tudnak munkát vállalni.

 

Jelentkezni Monostori Katalin intézményvezetőnél lehet az

+36 30 511 6770 -es telefonszámon, vagy az eeanappaliellatas@gmail.com e-mail címen.

tristan-sosteric-BtyjxBb8SWs-unsplash.jpg
Nappali ellátás

EGYENLŐ ESÉLYEKÉRT ALAPÍTVÁNY

Egészségügyi ellátás

Az Egyenlő esélyekért! Alapítvány lakói fogyatékos, sérült emberek, akiknél a folyamatos egészségügyi ellátás elengedhetetlen, ezért fontos, hogy az Alapítványnál szervezetten működjön az egészségmegőrző, betegségmegelőző és betegellátó szolgáltatás.
Tekintettel arra, hogy a lakók állapotából adódóan felmerülhetnek kommunikációs nehézségek, és egyéb kihívások, a vizsgálatok, kezelések kapcsán, fontos egy tapasztalt, lelkiismeretes szakemberekből álló egészségügyi csoport működtetése. A szolgáltatást igénybe vevő személyek egészségének megóvása, orvosi felügyelete érdekében az Alapítvány szorosan együttműködik szakorvosokkal is.

Az Alapítvány az alábbi terápiákat biztosítja:

  • Gyógytorna, mozgásterápia

  • Gyógymasszázs

  • Bemer = Bio-Elektro- Mágneses- Reguláció, reflexológia

  • Homopátia és SCIO terápia

  • Konfliktuskezelés mediációs technikákkal

 

Team megbeszélések

Az Alapítvány a szolgáltatásait igénybe vevő személyek részére félévente-évente, a szükségletek szerint, egyéni fejlesztési megbeszélést szervez. A megbeszélésen jelen van az adott szolgáltatást igénybe vevő személy, családtagjai, gondnoka, személyi segítője, ha dolgozik, akkor csoportvezetője, illetve bárki, akit a személy még fontosnak tart.
A csoport megbeszéli, hogy milyen változások történtek a lakó életében az elmúlt időszakban és milyen területeken, mit, hogyan kell fejleszteni az életvitelében, szociális készségeiben, mozgásában vagy bármilyen más területen. A résztvevők megbeszélik azt is, hogy ezt a változást, hogyan fogják elérni, kinek, milyen szerepe van a fejlesztésben.
A megbeszéltekről jegyzőkönyv készül, amit az Alapítvány eljuttat az összes résztvevőhöz.

Egészségügyi ellátás

TÁPIÓLAND Képző Központ

Felnőttképzés

Az Alapítvány Tápióbicskén megnyíló új intézményegysége: TÁPIÓLAND Központ, a korábbi tapasztalatokra alapozva és a felmerült igényekre reagálva, új telephelyként biztosít lakhatást és képzést 24 fogyatékos fiatal felnőtt számára. Olyan 18. évet betöltött fiatalokat fogad az új Központ, akiknek a gyermekvédelmi szakellátást követően szükséges biztosítani lakhatást, munkavállalási lehetőséget, továbbá folyamatos képzést, fejlesztést annak érdekében, hogy képesek legyenek az önálló, önrendelkező életvitel kialakítására, a társadalmi részvételre.

221212.png
Felnőttképzés

A Tápióbicskei Központ egyedülálló egyrészt abban a tekintetben, hogy a gyermekvédelemben felnőtt fogyatékos fiatalokat fogadja, másrészt, hogy egy olyan képzési rendszert dolgoz ki, ami által elérhetővé válhat a fogyatékos fiatalok számára a foglalkoztatás.

A szervezet működése során folyamatosan szervezett és szervez belső továbbképzéseket, részt vesz szakmai együttműködésekben, fogad önkénteseket és gyakorló terepet biztosít gyógypedagógusok, szociális területen tanuló hallgatók számára. Az Alapítvány történetében most jött el az a lehetőség, amikor egy új intézményegységben felnőttképzési tevékenységet folytasson. A képzések tervezése és megvalósítása során két célcsoportra fókuszál a Központ. Egyrészt fogyatékos személyeknek indít az engedélyeztetési eljárás befejezését követően kompetencia fejlesztő képzést, amiben a szociális és a tanulási képességek fejlesztése lesz a fő cél, továbbá elindítja az Aranykalászos gazda képzést. Másrészt a Központ tervezi az Alapítvány jelenlegi, szociális területen dolgozó munkatársai – akik alap- vagy középszintű befejezett iskolai végzettséggel rendelkeznek, de nem rendelkeznek szakképesítéssel, vagy piacképes szakmával – és külső jelentkezők részére a Szociális gondozó és ápoló szakképesítés megszerzésére irányuló képzés elindítását. Az egész életen át tartó tanulás megvalósítása áthatja az egész szervezet működését. A képzések mindegyikében vállalja az Alapítvány, hogy a jelentkező személyek számára biztosítja az egyenlő esélyű hozzáférést. Amennyiben szükséges egyéni megoldásokat, technológiákat keres a résztvevő személyek igényeinek kielégítése érdekében. A felnőttképzés engedélyeztetésével, a képzések indításával kapcsolatos további információk folyamatosan kerülnek feltöltésre.

Bármilyen további kérdése van a felnőttképzésekkel kapcsolatban, kérjük keresse a
TÁPIÓLAND Képző Központ szakmai vezetőjét:

Kérdő Bernadett:
Mobil: +36 30 320 3993

SZERETNI MINDENKI TUD

Szabadidős programok

Az Egyenlő esélyekért! Alapítvány fontos feladatának tartja, hogy az intézményben lakó személyek és a Kft. dolgozói szabadidejük kellemes, hasznos eltöltéséhez kínáljon lehetőségeket, amiből mindenki érdeklődési köre, kedve szerint választhat.
A foglalkozások megtervezésénél a szórakoztató időtöltésen túl a személyiség-, készségfejlesztés is lényeges szempont. A foglalkozások rendszeresek, így biztonságot, kiszámíthatóságot is jelentenek a lakóknak.

Heti rendszerességű programok

  • Teadélután

  • Örömkör

  • Sakk

  • Hitélet gyakorlása

  • Playback-színházi csoport

2008-ban pályázati segítséggel 6 munkatársunk vett részt playback színházi képzésben. Azóta folyamatosan, heti rendszerességgel vehetnek részt az alapítvány szolgáltatásait igénybe vevő személyek és a Kft. dolgozói Playback–színházfoglalkozásainkon, melyeken különböző fogyatékossággal élő személyek számára tesszük lehetővé dramatikus formában érzelmeik, indulataik megélését, feldolgozását.
Folyamatosan kapcsolatban állunk a mohácsi, balatomáriafürdői és ikladi Playback társulatokkal, akikkel negyedévente találkozunk és közös szupervíziókat tartunk.
2011 – ben a Vitakultúra Egyesülettel Társadalmi Párbeszéd Színházban vettünk részt, melynek nyilvános bemutatója a XVI. kerületi Erzsébetligeti Színházban volt.”
https://www.youtube.com/watch?v=HAopLbqvnEA&t=2s
Playback-színház műfajának ismertetése:
http://www.pszichodrama.hu/playback-szinhaz

Időszakos programok

Az Alapítvány szolgáltatásait igénybe vevő személyek és a Kft dolgozói részére, a szabadidő hasznos eltöltéséhez rendszeresen szervez színház és mozi látogatásokat, egész napos kirándulásokat, kiscsoportos foglalkozásokat, zenés-táncos rendezvényeket.

Szabadidős programok

EGYENLŐ ESÉLYEKÉRT ALAPÍTVÁNY

Jelentkezés

Jelentkezés lépései bentlakás esetén:

Kapcsolatfelvétel az Alapítvánnyal. Új lakó felvétele előtt az intézményvezető személyesen találkozik a jelentkezővel és családjával, gondnokával. Személyes beszélgetés keretében megállapítják, hogy az Alapítvány által nyújtott szolgáltatás megfelel-e a jelentkező ellátási, gondozási igényeinek. Az Alapítványnál jelenleg minden hely foglalt, ezért a jelentkező várólistára kerül! Ha van szabad férőhelye az intézménynek, akkor a várólistán a következő olyan jelentkező kerül felvételre, aki az intézmény adott közösségébe, részlegébe a leginkább beintegrálható. Az előgondozás időszakában az Alapítvány munkatársai megismerik a beköltözés előtt álló lakó jelenlegi környezetét, személyes történetét. Lakhatás feltételeinek egyeztetése, megállapodás megkötése. Költözés. Három hónapos próbaidő.

Jelentkezés lépései nappali ellátás esetén:

Kapcsolatfelvétel az Alapítvánnyal. A nappali ellátás vezetője személyesen találkozik a jelentkezővel és családjával, gondnokával. Személyes beszélgetés keretében megállapítják, hogy az Alapítvány által nyújtott szolgáltatás megfelel-e a jelentkező igényeinek. Ha van szabad férőhelye a nappali ellátás valamelyik csoportjában a jelentkező megkezdheti beszokását a közösségbe. Megállapodás megkötése. Nappali ellátás megkezdése. Három hónap próbaidő.

A fogyatékos személyek bentlakásos intézményébe történő felvétel iránti kérelemhez az első találkozást követően, mellékelni kell az igénybe vevő személy szakorvosának, kezelőorvosának szakvéleményét.
A fogyatékos személyek nappali ellátásának igénybevétele iránti kérelemhez, a megállapodás megkötése előtt mellékelni kell a fogyatékosság fennállását igazoló dokumentumot, ami lehet a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottság, illetve az országos szakértői és rehabilitációs tevékenységet végző bizottság szakértői véleményét vagy a fogyatékosság jellege szerinti szakorvosi leletet vagy igazolás fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, illetve magasabb összegű családi pótlékban részesülésről.

Az intézményi elhelyezéshez és a nappali ellátás igénybevételéhez

a jelentkezési lap ide kattintva letölthető.

Kérjük, a kitöltött jelentkezési lapot szíveskedjen elküldeni az info@egyenloeselyekert.hu elérhetőségre.

Ezúton is tájékoztatjuk, hogy a fogyatékos személyek bentlakásos intézményébe történő felvétel iránti kérelemhez a személyes találkozást követően mellékelni kell az igénybe vevő személy szakorvosának, kezelőorvosának szakvéleményét. A fogyatékos személyek nappali ellátásának igénybevétele iránti kérelemhez a megállapodás megkötése előtt mellékelni kell a fogyatékosság fennállását igazoló dokumentumot, ami lehet a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottság, illetve az országos szakértői és rehabilitációs tevékenységet végző bizottság szakértői véleményét vagy a fogyatékosság jellege szerinti szakorvosi leletet vagy igazolás fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, illetve magasabb összegű családi pótlékban részesülésről.

Amennyiben a fent említett dokumentumok rendelkezésre állnak, kérjük, szíveskedjen elküldeni az info@egyenloeselyekert.hu e-mail címre.

Jelentkezés
bottom of page